Welkom ››

Ondernemers vormen het hart van Wondelgem.
Via de vereniging brengen wij de Wondelgemnaars op de hoogte van hun vakkennis en eventuele acties. 

Nieuws ››

Gratis lezing voor ondernemers en buurtbewoners!
Laat ons nog eens lachen in Wondelgem !!!

Inkomkaarten te bekomen via info@wondelgemonderneemt.be
U KOMT TOCH OOK?

   
Geen Driekoningenommegang dit jaar in Wondelgem? Dan maar kaartspel, dachten lokale ondernemers

Het Nieuwsblad - 05 Jan. 2021 * Het Nieuwsblad : Regionaal: Aan Gent gebonden
  Geen Driekoningenommegang dit jaar in Wondelgem? Dan maar kaartspel, dachten lokale ondernemers

  Door corona geen Drie­koningenommegang, komende zaterdag in Wondelgem, maar om de pijn ietwat te verzachten, lan­ceert Wondelgem Onder­neemt een Driekonin­gen­kaartspel. Al meer dan veertig jaar trekken honderden Wondelgemnaars begin januari met de drie reuzen in stoet door de straten om het driekoningenfeest te vieren. De volgende editie stond gepland voor komende zaterdag maar ook hier strooit corona roet in het eten. De ommegang werd geschrapt. Maar de vzw Wondelgem Onderneemt zorgt toch voor een alternatief. “Tijdens de eerste lockdown was er al sprake van een tweede lockdown die samen met de griep zwaarder zou zijn”, vertelt de Wondelgemse ondernemer Martin Boone. “Al gauw voelden we dat er van kerstmarkten, recepties en ons driekoningenfeest geen sprake meer zou zijn. Zo groeide het idee bij de ondernemers om een spel te ontwikkelen. Een volwaardig, uniek en op maat gemaakt driekoningenspel voor Wondelgem. Na acht maanden van spelen en uittesten tot verbeteren is dit een mooi kaartspel geworden waarop onze kaartindustrie fier mag zijn.” Gratis Het Driekoningenkaartspel bestaat uit 52 kaarten met drie koningen en drie valse koningen. Kaarten met de mooiste hoekjes van Wondelgem maken het spel boeiend, voor kinderen, hun papa's en mama's tot hun opa's en oma's. Wouter Maes, de nieuwe voorzitter van Wondelgem Onderneemt, is fier dat zijn team dit project in zes maanden heeft klaargespeeld. Hij gaat er prat op dat dit kaartspel mede door de stad Gent (PUUR GENT) via de leden van Wondelgem Onderneemt gratis wordt aangeboden aan de bevolking. “Zo helpen we de kleine zelfstandigen in moeilijke tijden en houden we deze jaarlijkse traditie levend. Het is een nieuw en uniek spel dat thuis kan worden gespeeld. Gratis bij uw aankoop bij de ondernemers die lid zijn van Wondelgem Onderneemt. Zet je driekoningenkroon maar op en tot volgend jaar met weer iets nieuws”, belooft Maes. Erwin Mynsberghe
Een jaarlijkse traditie van Wondelgem Onderneemt.

Wondelgem Onderneemt neemt de versiering van de gemeentelijke kerstboom weer voor zijn rekening, een jaarlijkse traditie.
Prijsuitreiking bij Argenta Wondelgem

Vandaag vond de tweede prijsoverhandiging van de OKRA wandelzoektocht plaats bij het Argenta kantoor in Wondelgem. Zo mocht George Vercammen zijn flessen wijn, ter waarde van 50,00 euro, ontvangen van kantoorverantwoordelijke Elisah Lemey. 
Laat het u smaken Georges!

Prijs aangeboden door ARGENTA KANTOOR WONDELGEM.
Dit is een samenwerking van OKRA en WONDELGEM ONDERNEEMT.

     

››   Meer nieuws

Voor de werking van deze website en om uw surfervaring te verbeteren worden cookies gebruikt. Meer info.